Biz Kimiz?

Montessori felsefesini en üst standartlarda uyguluyoruz.

Explain what your company is working on and the value you provide to your customers.

Biz Kimiz?

Misyonumuz

Özgün, yaratıcı, güvenli, gelişimi destekleyen ve sevgi dolu bir çevrede çocuklarımızın var olan yeteneklerinin ortaya çıkmasına ve gelişmesine yardımcı olmak; çocuklarımızda öğrenmeye ilgi uyandırmak; oyun yoluyla öğrenimlerini desteklemek; bilişsel, sosyal, duyusal, özbakım, dil ve psikomotor becerilerinin gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunmak ve çocuğumuzun çevresi ile olan iletişimine sağlıklı biçimde yardımcı olmaktır.

Vizyonumuz

Bütünsel eğitime odaklanarak Türkiye’nin en iyi okul öncesi eğitim kurumlarından biri olmak ve tüm mesleki birikimimizi çocuklarla birlikte çocuklarımızın hayatına olumlu dokunuşlar yaparak özgüvenli, kendisi ve çevresiyle barışık, mutlu, başarılı, sağlıklı, empati göstermeyi ve paylaşmayı bilen, karar verme yeteneğine sahip, öğrenmeye açık, yardımlaşma ve dayanışma duyguları gelişmiş çocuklar yetiştirmektir.

Mi Casa

Vizyonumuz

Kurucularımız

Burcu Erdem Çakar

Kurucu

2018 yılı itibariyle Mutlu Panda Anaokulu ortakları arasına katılan Burcu Erdem Çakar, 2016 yılında Mutlu Panda Anaokulu Okul Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. 2018 yılı itibariyle Mutlu Panda Anaokulu’na ortak olan Çakar, 2019 yılında Mi Casa Uluslararası Montessori Anaokulu’nun kurucu ortaklarından olmuştur.

Çakar, Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Eğitim Programları Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Çeşitli özel okullarda öğretmen olarak çalışmanın yanı sıra çeşitli kurumlarda eğitim koordinatörlüğü ve ASHOKA "Fark Yaratan Okullar" grubunda Okul Temsilciliği yaparak; uluslararası alanda çalışmalar yürütmüştür. Mutlu Panda Anaokulu’na katılmadan önce Yenilikçi Öğrenme Merkezi’nde okul öncesi eğitim programı tasarlama ve geliştirme, öğretmen eğitimi tasarlama gibi çalışmalarda bulunmuştur.

Eğitim ve akademik hayatı süresince Reggio Emilia ve Montessori felsefesi gibi Alternatif Eğitim Felsefelerine yönelik çalışmalar yapan Çakar, bu konularda makaleler yayınlamış ve danışmanlık yapmıştır. Emel Wilbrant Çakıroğlu’nun 3-6 yaş Montessori Eğitmen Eğitimi Sertifika Programını tamamlayan Çakar, aynı zamanda orman anaokullarına giriş eğitimini bitirmiştir ve orman okulları sertifika programlarına halen devam etmektedir. Çakar ayrıca çocuk gelişimi konusunda Kıvılcım Projesi (Çakar’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen bu projede BUSOS’un (Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü) Avustralya Büyükelçiliği’nin ve Beyoğlu Belediyesi’nin desteği ile Dolapdere’de 7-14 yaş arası çocuklarla drama, müzik ve oyun eşliğinde hak temelli çalışmalar yapılmıştır.), Pembe Ev Projesi (Çakar TOG (Toplum Gönüllüleri) ve BUSOS (Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü) ortak projesi olan Pembe Ev’de Düşünce Oyunları dersleri vermiştir) ve SHÇEK Projesi (BUSOS (Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü) ile SHÇEK işbirliği ile yürütülen bu projede Çakar, okulöncesi dönemindeki çocuklarla zihinsel eğitim programlarının uygulanması yanında eğitici çalışmalarda bulunmuştur) gibi farklı projelerde yer almıştır.

Burcu Erdem Çakar evlidir, Jeyan ve Füruğ isimli iki kızı vardır.

Gülay Şengül Yağmur

Kurucu

Gülay Şengül Yağmur 2021 yılında Mi Casa Uluslararası Montessori Anaokulu’nun yönetimine katılmıştır.

2001 yılında Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Gülay Şengül Yağmur 20 yılı aşkın süredir eğitim alanında öğretmenlik ve yöneticilik yapmaktadır.

2007 yılına kadar Adana, Ankara ve İstanbul’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda İngilizce öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra ailesiyle Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleşmiştir. Duquesne Üniversitesinden ‘Instruction and Leadership in Education’ alanında yüksek lisans diploması almıştır. İngilizce’nin ikinci dil olarak öğretilmesi, erken yaşta yabancı dil edinimi ve teknolojinin ikinci dil eğitimine entegrasyonu konularında uzmanlaşan Gülay Şengül Yağmur’un İngilizce eğitiminde programlama ve müfredat oluşturma alanlarında çok sayıda çalışması mevcuttur.

2 çocuk annesi olan Gülay Şengül Yağmur, Türkiye’ye döndükten sonra çocuklarının İngilizce iletişim becerilerini aktif tutmak amacıyla girdiği anaokulu arayışı sonucunda İngilizce eğitim veren bir anaokul olarak BrightKids Uluslararası Anaokulu’nu kurmuştur. 2011 yılında kurulan BrightKids Anaokulu bugün 4 Şubesi ile İstanbul’un önde gelen anaokulları arasında yer almaktadır.

Montessori felsefesini İstanbul’da en iyi standartlarda uygulayan okullardan biri olan Mi Casa Uluslararası Montessori Anaokulu ile karşılıklı işbirliği kurmak amacıyla 2021 yılında BrightKids Anaokulları Mi Casa’nın yönetimine katılmıştır.